ESCAPE ROOMS HELSINKI - PAKOHUONE HELSINKI

EXITE LIVE GAMES

Can You Handle The EXITEment?

SCROLL THE PAGE DOWN FOR ENGLISH VERSION  OF FRONT PAGE

Airplane

UUTUUS! Kotipakopeli - ASTEROID ALERT!

Ehdittekö pysäyttää maata kohti syöksyvän asteroidin, ennen kuin on liian myöhäistä? Maapallon tulevaisuus on käsissänne!

Ryhmäkoko: 1-5

Suositusalaikäraja: 14

Peliaika: n. 4 tuntia (4x60 min)

HINTA: 75€

Terminal X

TERMINAL X

Kauan odotettu loma on alkamassa – siemailette lähtömaljoja tietämättömänä kentällä piilevästä uhasta. Lomanne käynnistyy pahimmalla mahdollisella tavalla jo turvatarkastuksessa, tajutessanne liian myöhään että laukkunne on vaihtunut jonkun kanssa. Laukusta paljastuu kemiallinen pommi ja lentokenttä evakuoidaan, ette ehdi ulos ennen kuin kenttä eristetään, teillä on kuitenkin vielä mahdollisuus selvitä tilanteesta – kykenettekö purkamaan monimutkaisen pommin ennen kuin on liian myöhäistä?

TERMINAL X on trilogian osa II – muut osat AIRPLANE (osa III) sekä DIAMONDS IN DANGER (osa I). HUOM. Pelijärjestyksellä ei ole merkitystä.

Vaikeusaste: ★★★★☆

Ryhmäkoko: 2-10

Suositusalaikäraja: 14

Neuvo: Ketteryydestä on apua

TULOSSA PIAN

TITANIC

Olette onnistuneet keplottelemaan liput maailmanluokan valtameriristelijälle etsimään parempaa onnea kurjuudesta rapakon taa. Rikkaudet kiiluvat silmissänne kuitenkin turhan varhain – jäätte kiinni jo alkumatkasta rikkailta anastettuja helyjä taskuissanne. Lukkojen takana kurja onnenne vain pahenee kun Titanic törmää yön pimeydessä jäävuoreen. Näyttää jo siltä että kahleet sinetöivät kohtalonne meren pohjaan – vai onnistutteko käyttämään viekkaita taitojanne paetaksenne uppoavasta laivasta?

Vaikeusaste: ★★★☆☆

Ryhmäkoko: 2-6

Suositusalaikäraja: 12

Neuvo: Perustuu tositapahtumiin

Diamonds in Danger Escape Room

DIAMONDS IN DANGER

Helsingissä on käynnissä vuosisadan ryöstö – timanttinäyttelystä on anastettu maailman arvokkaimmat timantit ja kopla nappaa teidät pakomatkallaan panttivangiksi Gatsby-tyyliseen miljoona-asuntoon. Eriskummalliset vorot häipyvät eikä apua näytä kuuluvan – hätä hiipii huppuun kun teille valkenee rikollisten todellinen suunnitelma.. Löydättekö luksuskämpästä kelmien salaisen pakoreitin ja timantit ajoissa? Edessänne on saaliiseen liittyvä kiperä päätös, valintanne vaikuttaa tarinan päätökseen!

DIAMONDS IN DANGER on trilogian osa I – muut osat TERMINAL X (osa II) sekä AIRPLANE (osa III). HUOM. Pelijärjestyksellä ei ole merkitystä.

Vaikeusaste: ★★★★☆

Ryhmäkoko: 2-6

Suositusalaikäraja: 12

Neuvo: Dress to impress

The Dungeon

THE DUNGEON

Taipaleenne keskiaikaisen kaupungin hämärällä kujalla katkeaa kun joukko salaperäisen kultin jäseniä vangitsee teidät. Joudutte teljetyksi synkkään vankityrmään tietämättä syytä. Selliin joutuneita odottaa karmea kohtalo ja aikanne on käymässä vähiin – vaihtoehtona ei näytä olevan kuin yrittää paeta keinolla millä hyvänsä tyrmästä, josta harva on selvinnyt elävänä.

Vaikeusaste: ★★☆☆ ☆

Ryhmäkoko: 2-6

Suositusalaikäraja: 15

Neuvo: Eläydy mukana!

Airplane

AIRPLANE

Kymmenen kilometrin korkeudessa ei halua minkään menevän vikaan — ainakaan näin pahasti! Rauhallinen lento muuttuu painajaiseksi, kun EXITE-Air:n kone kaapataan. Lentokoneen pelastaminen vaatii hermoja ja hoksottimia, uskallatko astua koneeseen? Valitse tämä escape room, jos kaipaat jännitystä.

AIRPLANE on trilogian osa III – muut osat DIAMONDS IN DANGER (osa I) TERMINAL X (osa II). HUOM. Pelijärjestyksellä ei ole merkitystä.

Vaikeusaste: ★★★☆☆

Ryhmäkoko: 2-6

Suositusalaikäraja: 12

Jännitystä kaipaaville!

The Curse Escape Room

THE CURSE

Metsäretkellä voi löytää kaikenlaista – vaikka hylätyn mökinröttelön. Tämä pirtti on kuitenkin kaikkea muuta kuin hylätty. Mökissä majaileva shamaani langettaa päällenne kirouksen, joka teidän tulee kumota tunnin kuluessa erilaisten loitsujen avulla, ennen kuin kirous sinetöityy ja muututte eläimiksi jääden ikuisiksi ajoiksi noidan vangiksi.

Vaikeusaste: ★★★★☆

Ryhmäkoko: 3-6

Suositusalaikäraja: 12

Saatat säikähtää!

4 Elements Pakohuone

4 ELEMENTS

Luotatko terävään älyysi ja tarkkoihin aisteihisi? Joudut luonnon keskelle elementtien armoille 60 minuutin ajaksi. Selvitä tulen, veden, ilman ja maan arvoitukset ja nauti näyttävistä sekä mielenkiintoisista haasteista. Tämä omalaatuinen pakohuone haastaa luovuutesi ja sopii varsinkin ensikertalaisille ja perheille.

Vaikeusaste: ★★☆☆☆

Ryhmäkoko: 2-5

Suositusalaikäraja: 7

Sopii hyvin perheille

%

4 ELEMENTS-pakoprosentti

%

THE DUNGEON-pakoprosentti

%

TITANIC-pakoprosentti

%

AIRPLANE-pakoprosentti

%

DID-pakoprosentti

%

TERMINAL X-pakoprosentti

%

THE CURSE-pakoprosentti

Miksi EXITE? Meillä on aina hauskaa!

Helsingin pakohuoneiden nro 1. –TripAdvisor

“Parasta on nähdä kun asiakkaat on hyvällä tuulella ja lähtee tyytyväisenä pois, se tarttuu ja tulee itsellekin hyvä fiilis”

Työntekijä - Janika

“Ihan parasta on huomata että ympärillä on ihan mahtavat työkaveri, jotka jeesaa toisiaan ja tuo oman persoonallisen panoksensa siihen, että asiakkailla olis hauskaa ja hommat rullaa vaikka mikä tulis!”

Työntekijä - Maija

Vahvuutemme

Erinomainen ja ystävällinen asiakaspalvelu takaa tyytyväisyyden

Monipuoliset tehtävät ja hauskat pelit - jokaiselle tekemistä

Vahvat teemat - ei tarinaan kuulumattomia tehtäviä

Pakopeli 8/?: Kaapatun lentokoneen pelastaminen nostattaa aidosti sykettä

Lentokonekaappaus on minusta haastava lähtökohta pakopelille juuri siksi, että se on monille hyvin tuttu valkokankaalta ja kotitelevisioista. Miten luoda aidonoloiset puitteet kerrostaloon? Exite Live Games on löytänyt tähän pulmaan hienoja ratkaisuja. Lavasteet ovat ilahduttavan autenttisen oloisia, joten lentokone todella tuntuu lentokoneelta. Matkustamon lisäksi pääsee tutkimaan muitakin tiloja…

…Meillä viimeiset kahdeksan minuuttia todella nostattivat sykettä. Varsinkin viimeinen tehtävä oli huikean osuva ja vei ajatukset jälleen suoraan toimintaelokuvien jännittävimpiin hetkiin…

…Koko paketti tuntuu olevan kasassa: Paikan päälle pääsee keskustasta nopeasti ratikalla ja miksei kävellenkin. Aulatilat ovat viihtyisät, yrityksen perustaja ystävällinen ja kaikki toimii saumattomasti alusta loppuun…Airplane menee ehdottomasti tähän asti testaamieni pelien top kolmoseen.

Meri Liukkonen

Kulttuurikuuri/Extempore-kulttuuriblogi

Pakenin kaapatusta lentokoneesta – EXITE Live Games Airplane

Tehtävä oli erittäin hyvin suunniteltu teknisesti ja visuaalisesti, oli aivan sellainen olo, kuin olisi ollut lentokoneessa. Aleksi kertoi suunnitelleensa itse tämän huoneen ja se oli kyllä äärimmäisen ammattitaitoisesti suunniteltu pienintä yksityiskohtaa ja teknistä toteutusta myöten. Erityiskehut siitä, että tehtävät olivat riittävän erilaisia ja vaativat erityyppistä osaamista…

…Olen ollut kolmessa pakohuoneessa, joista tämä oli ehdottomasti paras…

…Henkilökunta oli erittäin mukavaa ja fiilis oli kaikkiaan erinomainen koko ajan. Täytyy sanoa, että menin aika lailla siinä kuuluisassa flowssa melkein koko ajan…Suosittelen lämpimästi Aleksi Jokelan huoneita ja menemme aivan varmasti toiseenkin huoneeseen, jonka nimi on 4 elements.

Pauliina Järvelä

Pauskan elämää

One of the top Escape Room setups I’ve been to in Europe

My friends and I have all done at least 20 escape rooms and Exite have some of the highest quality so far. We had two teams that each did the 3 rooms. Key elements:

+ Their rooms are tiered in difficulty, so whilst one team set the record in one room, their final room was still very difficult
+ The production values are excellent.
+ The staff are friendly, knowledgeable and enjoy their work.
+ Some of their puzzles are ones I haven’t seen before and were really enjoyable.
+ It’s easy to visit as part of the tourist trail (near both churches) and has a lovely nepalese restaurant nearby we enjoyed between games.

sam304

Trip Advisor

Tietoa Escape Room-pelistä

Helsingin Katajanokalla sijaitseva escape room-pelikeskuksemme tarjoaa koukuttavan, hauskan ja erittäin jännittävän tosielämän pelikokemuksen, jossa tarkoituksena on selviytyä ulos 60 minuutin aikana huoneesta, joka on täynnä mielenkiintoisia interaktiivisia tehtäviä. Toisin kuin tietokonepeleissä, escape roomissa pelaat fyysisesti muiden ihmisten kanssa todellisessa tilassa ja näin pelikokemus on entistä todentuntuisempi ja jännittävämpi! Meille tärkeintä on asiakas ja pelikokemuksen onnistuminen sekä viihdyttävyys. Panostamme asiakaspalveluun ja jokaisella pelillä on oma valvojansa. Osassa escape room-yrityksistä pelinvalvoja valvoo useita pelejä samanaikaisesti, jolloin asiakkaan pelikokemus kärsii.

Olemme suomalainen Helsingissä toimiva escape room-yritys ja haluamme tarjota laadukkaita ja viihdyttäviä pakohuonepelejä kaikille. Huonetarjonnastamme löytyy erityyppisiä pelejä eri makuun ja eri haastavuustasoilla. Huoneemme on suunniteltu alusta lähtien itse, joten ne ovat yksilöllisiä eivätkä kopioita muualta. Escape room-pelimme sopivat hyvin myös perheille. Olemme Trip Avisoriin pelaajien tehtyjen arvostelujen perusteella Helsingin pakohuonepelien kärkikaksikossa.

Peleissämme et tarvitse voimaa tai erityistaitoja. Normaali liikuntakyky riittää ja sinun tarvitsee käyttää vain käsiäsi ja älliäsi läpäistäksesi pelin. Lisätietoja peleihin liittyen löydät täältä.

Kolme syytä miksi kokeilla Escape Room-pelejä

Pelaaminen on superhauskaa ja -jännittävää! Kuvittele kokevasi koko päivän tunteet ja tapahtumat tiivistettynä yhteen tuntiin – tulet jäämään koukkuun!!

Escape room-pelit sopivat mihin tapahtumaan tahansa – polttareihin, synttäreille, tiimipäiviin. Pelihuoneissamme on järjestetty jopa kosintoja!

Uuden kokemuksen ja escape room-pelin läpäisemisen synnyttävä voimaannuttava tunne säilyy koko päivän!

Näin onnistut escape room-pelissä

Aika kannattaa käyttää escape roomissa mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi, sillä sitä ei ole hukattavaksi. Pakohuonepeleissä on aikaa selviytyä huoneesta ulos 60 minuuttia.

1. Sopiva ryhmäkoko

Valitse sopivan kokoinen ryhmä. Useimmissa escape room-peleissä optimaalisin ryhmäkoko on noin 4 henkilöä. Pelin läpäisyn kannalta kannattaa pelata 4-5 henkilön ryhmässä. Tätä suuremmalla ryhmäkoolla kommunikointi pakopelissä vaikeutuu ja pelaajat eivät pysy kärryillä pelin tapahtumista. Pienemmällä ryhmäkoolla tehtäviä on taas suhteessa ratkottava enemmän ja niiden ratkaisemiseen menee siten enemmän aikaa.

2. Valitse kyvykkäimmät kaverit

Valitkaa peliryhmään mahdollisimman monta erilaista kykyä. Pakohuoneissa tehtäviä on laidasta laitaan – Mitä enemmän ryhmässä on erilaisia kykyjä, sitä nopeammin pulmiin keksitään ratkaisu.

3. Roolijako

Miettikää ennen pakohuonepeliä valmiiksi pelaajien vahvuudet ja päättäkää kuka keskittyy mihinkin asiaan (esim. etsijä joka keskittyy esineiden etsimiseen, ajattelija, joka keskittyy ongelmien ratkaisujen pohtimiseen, johtaja, joka ohjaa muita pelaajia escape room-pelin eri vaiheissa)

4. Kommunikointi escape room-pelissä

On äärimmäisen tärkeää puhua pelin aikana löydöksistään ja miettiä ratkaisua ääneen. Peli jumittaa monesti siksi, että joku ryhmän jäsenistä ei puhu löydöksistään mulle, vaan omii esineet eikä itse keksi niille käyttöä tai ratkaisua, jonka toinen olisi keksinyt samantien.

5. Tehtävien jako

Pelissä kannattaa jakaa tehtäviä. Aikaa menee hukkaan jos kaikki keskittyvät escape roomissa samaan asiaan. Room escape-peleissä on yleensä mahdollista tehdä ja ratkoa useita asioita samanaikaisesti.

6. Tutkikaa escape room kunnolla

Vaikka joku olisi jo tukinut jonkun paikan, niin siitä huolimatta myös muiden kannattaa käydä paikka läpi uudelleen. Usein pakopeli hidastuu sen vuoksi, etteivät pelaajat tutki kunnolla avaamiaan luukkuja tai kaappeja eivätkä huomaa jotakin pelin etenemiseen tarvittavaa esinettä.

7. Älkää hosuko

Vaikka aika escape room-huoneessa juoksee ja jännitys tiivistyy, niin on tärkeää pystyä ajattelemaan ratkaisua pulmiin rauhassa, silloin ratkaisu pulmaan keksitään jopa nopeammin kuin ajattelematta hosumalla.

8. Älä ole ylimielinen

Usein peli hävitään sen vuoksi, ettei kehdata kysyä vihjeitä ja alkuunpääseminen on hyvin hidasta. Vihjeet ovat pelissä sen vuoksi, että peli on mahdollista päästä läpi. Vaikka escape room-pelit ovat pääsääntöisesti mahdollista päästä ilman vihjeitä läpi, niin loppupeleissä aniharva läpäisee pakopelin vihjeittä.

9. Ole skarppina

Pakopeli on intensiivinen ja ratkottavaa paljon, väsyneenä tai humalassa tehtävät jäävät helposti ratkomatta tai ainakin niiden ratkaiseminen hidastuu huomattavasti ja pakenemisen todennäköisyys pakohuoneesta heikentyy.

10. Vaatetus

Pukeudu sen mukaan, että joudut liikkumaan paljon, kyykistelemään ja kulkemaan pakopelissä välillä ahtaammistakin paikoista. Escape room-pelissä korkokengät ja kireät housut eivät ole ehkä paras asuvalinta ja voivat hidastaa menoa.

ESCAPE ROOMS HELSINKI - PAKOHUONE HELSINKI

EXITE LIVE GAMES

Can You Handle The EXITEment?

Seven escape rooms in the center of Helsinki

Escape room is an exhilarating real live experience, in which a small group gets to experience fun and extremely exciting situations. The main goal is to manage to get out of the room by completing interactive tasks and solving the mysteriee of the room and story. EXITE offers 7 unique escape room in the center of Helsinki.

More info about Escape roomsEscape Rooms in Helsinki

Pakohuoneet – Escape Rooms

TARMINAL X - Escape Room

TERMINAL X

Long awaited holiday is yet to begin and you are having drinks at the bar being totally unaware of the threat looming behind the corner. Your holiday starts with the worst possible scenario already at the security point when it reveals that your luggage contains a chemical bomb! The airport gets an evacuation order and you are left inside. The only possibility to survive is to try to disarm the complex bomb before it explodes. Do you have the nerves and brains to survive this situation?

Difficulty: ★★★★☆

Team size: 2-10

Recommended minimum age: 14

Advice: Agility is beneficial

TITANIC - Escape Room

TITANIC

Congratulations! You have managed to get two tickets on your hands for the world-class ocean cruiser in order to search for a better fortune on another continent and leave your misery life behind. Richness seems to glow in your eyes way too early as you get caught from rich stolen jewellery in your pockets. Your misfortune only gets worse as suddenly the Titanic collides with an iceberg at night. Shackles begin to seem to seal you faith in the depth of the ocean.. unless you are sneaky enough to escape the sinking ship.

Difficulty: ★★★½☆

Team size: 2-6

Recommended minimum age: 12

Advice: Know your knots

Airplane

AIRPLANE

In the height of 10 km you don’t want anything to go wrong — at least not as bad as this! Peaceful flight turns into a nightmare after the plane is hijacked. To save the plane you need to keep your calm and use your wits. Do you dare to step in?

Difficulty: ★★★☆☆

Team size: 2-5

Recommended minimum age: 12

Advice: Investigate and communicate

The Curse Escape Room

THE CURSE

There is many surprising things to be stumbled on in the woods – an abandoned old shack for example. This cabin is however anything but empty. An evil shaman living in the shack casts a terrible curse on you. To reverse the curse a series of spells is needed to perform in 60 minutes, before.. You will step in the cabin with your own responsibility.

Difficulty: ★★★★☆

Team size: 3-6

Recommended minimum age: 12

Advice: You might be scared!

4 Elements Pakohuone

4 ELEMENTS

Do you really trust your brains and your senses? You will step in the middle of the nature and are on the mercy of the elements. You must make your way through the spectacular and interesting puzzles of fire, water, air and earth. This escape room will truly challenge your creativity. The escape game is especially well suitable for first timers and families.

Difficulty: ★★☆☆☆

Team size: 2-5

Recommended minimum age: 7

Advice: Use your creativity

Diamonds in Danger Escape Room

DIAMONDS IN DANGER

A crime of a century is going on in Helsinki – the world’s most valuable diamonds have been snitched and you are kidnapped by the robbers on their escape route. They take you hostage into a mysterious luxury apartment. They leave and time passes with no help coming. Desperation is starting to increase when you realize the bandit’s true intentions.. Are you able to find the diamonds and the secret escape passage in time? In the end you still have a hard decision to make about the diamonds. Your choice will affect the ending of the game!

Difficulty: ★★★★☆

Team size: 2-6

Recommended minimum age: 12

Advice: Story connected to AIRPLANE

The Dungeon

THE DUNGEON

Your journey on the streets of a Middle Age village has a sudden stop as a group of dark cultists capture you and throw you in a grim dungeon without no reason. Time is running short when you realize what a horrible fate awaits you – the only option seems to try to escape at no cost from the ghastly cells from very few has made out alive.

Difficulty: ★★☆☆☆

Team size: 2-6

Recommended minimum age: 15

Advice: Play your role

%

4 ELEMENTS-escape rate

%

THE DUNGEON-escape rate

%

TITANIC-escape rate

%

AIRPLANE-escape rate

%

DID-escape rate

%

TERMINAL X-escape rate

%

THE CURSE-escape rate

Why EXITE? We always have fun!

Nr 1 of Helsinki Escape Rooms in TripAdvisor!

“The best thing is to see players in good mood and see them leave even more happy, it spreads around and you get the same feeling for yourself also!”

Worker: Janika

“The very best thing is to notice the most awesome co-workers around you, who help each other around and make their best effort in creating a fun game for customers by bringing their own personality in game and making the stuff roll smoothly in any situation even in the hardest places!”

Worker: Maija

Our Strengths

Excellent and friendly customer service ensuring satisfaction

Versatile puzzles and fun games - Stuff to do for every type of person

Strong themes - Every puzzle is related to the story

Pakopeli 8/?: Kaapatun lentokoneen pelastaminen nostattaa aidosti sykettä

Lentokonekaappaus on minusta haastava lähtökohta pakopelille juuri siksi, että se on monille hyvin tuttu valkokankaalta ja kotitelevisioista. Miten luoda aidonoloiset puitteet kerrostaloon? Exite Live Games on löytänyt tähän pulmaan hienoja ratkaisuja. Lavasteet ovat ilahduttavan autenttisen oloisia, joten lentokone todella tuntuu lentokoneelta. Matkustamon lisäksi pääsee tutkimaan muitakin tiloja…

…Meillä viimeiset kahdeksan minuuttia todella nostattivat sykettä. Varsinkin viimeinen tehtävä oli huikean osuva ja vei ajatukset jälleen suoraan toimintaelokuvien jännittävimpiin hetkiin…

…Koko paketti tuntuu olevan kasassa: Paikan päälle pääsee keskustasta nopeasti ratikalla ja miksei kävellenkin. Aulatilat ovat viihtyisät, yrityksen perustaja ystävällinen ja kaikki toimii saumattomasti alusta loppuun…Airplane menee ehdottomasti tähän asti testaamieni pelien top kolmoseen.

Meri Liukkonen

Kulttuurikuuri/Extempore-kulttuuriblogi

Pakenin kaapatusta lentokoneesta – EXITE Live Games Airplane

Tehtävä oli erittäin hyvin suunniteltu teknisesti ja visuaalisesti, oli aivan sellainen olo, kuin olisi ollut lentokoneessa. Aleksi kertoi suunnitelleensa itse tämän huoneen ja se oli kyllä äärimmäisen ammattitaitoisesti suunniteltu pienintä yksityiskohtaa ja teknistä toteutusta myöten. Erityiskehut siitä, että tehtävät olivat riittävän erilaisia ja vaativat erityyppistä osaamista…

…Olen ollut kolmessa pakohuoneessa, joista tämä oli ehdottomasti paras…

…Henkilökunta oli erittäin mukavaa ja fiilis oli kaikkiaan erinomainen koko ajan. Täytyy sanoa, että menin aika lailla siinä kuuluisassa flowssa melkein koko ajan…Suosittelen lämpimästi Aleksi Jokelan huoneita ja menemme aivan varmasti toiseenkin huoneeseen, jonka nimi on 4 elements.

Pauliina Järvelä

Pauskan elämää

One of the top Escape Room setups I’ve been to in Europe

My friends and I have all done at least 20 escape rooms and Exite have some of the highest quality so far. We had two teams that each did the 3 rooms. Key elements:

+ Their rooms are tiered in difficulty, so whilst one team set the record in one room, their final room was still very difficult
+ The production values are excellent.
+ The staff are friendly, knowledgeable and enjoy their work.
+ Some of their puzzles are ones I haven’t seen before and were really enjoyable.
+ It’s easy to visit as part of the tourist trail (near both churches) and has a lovely nepalese restaurant nearby we enjoyed between games.

sam304

Trip Advisor

Tietoa Escape Room-pelistä

Helsingin Katajanokalla sijaitseva escape room-pelikeskuksemme tarjoaa koukuttavan, hauskan ja erittäin jännittävän tosielämän pelikokemuksen, jossa tarkoituksena on selviytyä ulos 60 minuutin aikana huoneesta, joka on täynnä mielenkiintoisia interaktiivisia tehtäviä. Toisin kuin tietokonepeleissä, escape roomissa pelaat fyysisesti muiden ihmisten kanssa todellisessa tilassa ja näin pelikokemus on entistä todentuntuisempi ja jännittävämpi! Meille tärkeintä on asiakas ja pelikokemuksen onnistuminen sekä viihdyttävyys. Panostamme asiakaspalveluun ja jokaisella pelillä on oma valvojansa. Osassa escape room-yrityksistä pelinvalvoja valvoo useita pelejä samanaikaisesti, jolloin asiakkaan pelikokemus kärsii.

Olemme suomalainen Helsingissä toimiva escape room-yritys ja haluamme tarjota laadukkaita ja viihdyttäviä pakohuonepelejä kaikille. Huonetarjonnastamme löytyy erityyppisiä pelejä eri makuun ja eri haastavuustasoilla. Huoneemme on suunniteltu alusta lähtien itse, joten ne ovat yksilöllisiä eivätkä kopioita muualta. Escape room-pelimme sopivat hyvin myös perheille. Olemme Trip Avisoriin pelaajien tehtyjen arvostelujen perusteella Helsingin pakohuonepelien kärkikaksikossa.

Peleissämme et tarvitse voimaa tai erityistaitoja. Normaali liikuntakyky riittää ja sinun tarvitsee käyttää vain käsiäsi ja älliäsi läpäistäksesi pelin. Lisätietoja peleihin liittyen löydät täältä.

Kolme syytä miksi kokeilla Escape Room-pelejä

Pelaaminen on superhauskaa ja -jännittävää! Kuvittele kokevasi koko päivän tunteet ja tapahtumat tiivistettynä yhteen tuntiin – tulet jäämään koukkuun!!

Escape room-pelit sopivat mihin tapahtumaan tahansa – polttareihin, synttäreille, tiimipäiviin. Pelihuoneissamme on järjestetty jopa kosintoja!

Uuden kokemuksen ja escape room-pelin läpäisemisen synnyttävä voimaannuttava tunne säilyy koko päivän!

Näin onnistut escape room-pelissä

Aika kannattaa käyttää escape roomissa mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi, sillä sitä ei ole hukattavaksi. Pakohuonepeleissä on aikaa selviytyä huoneesta ulos 60 minuuttia.

1. Sopiva ryhmäkoko

Valitse sopivan kokoinen ryhmä. Useimmissa escape room-peleissä optimaalisin ryhmäkoko on noin 4 henkilöä. Pelin läpäisyn kannalta kannattaa pelata 4-5 henkilön ryhmässä. Tätä suuremmalla ryhmäkoolla kommunikointi pakopelissä vaikeutuu ja pelaajat eivät pysy kärryillä pelin tapahtumista. Pienemmällä ryhmäkoolla tehtäviä on taas suhteessa ratkottava enemmän ja niiden ratkaisemiseen menee siten enemmän aikaa.

2. Valitse kyvykkäimmät kaverit

Valitkaa peliryhmään mahdollisimman monta erilaista kykyä. Pakohuoneissa tehtäviä on laidasta laitaan – Mitä enemmän ryhmässä on erilaisia kykyjä, sitä nopeammin pulmiin keksitään ratkaisu.

3. Roolijako

Miettikää ennen pakohuonepeliä valmiiksi pelaajien vahvuudet ja päättäkää kuka keskittyy mihinkin asiaan (esim. etsijä joka keskittyy esineiden etsimiseen, ajattelija, joka keskittyy ongelmien ratkaisujen pohtimiseen, johtaja, joka ohjaa muita pelaajia escape room-pelin eri vaiheissa)

4. Kommunikointi escape room-pelissä

On äärimmäisen tärkeää puhua pelin aikana löydöksistään ja miettiä ratkaisua ääneen. Peli jumittaa monesti siksi, että joku ryhmän jäsenistä ei puhu löydöksistään mulle, vaan omii esineet eikä itse keksi niille käyttöä tai ratkaisua, jonka toinen olisi keksinyt samantien.

5. Tehtävien jako

Pelissä kannattaa jakaa tehtäviä. Aikaa menee hukkaan jos kaikki keskittyvät escape roomissa samaan asiaan. Room escape-peleissä on yleensä mahdollista tehdä ja ratkoa useita asioita samanaikaisesti.

6. Tutkikaa escape room kunnolla

Vaikka joku olisi jo tukinut jonkun paikan, niin siitä huolimatta myös muiden kannattaa käydä paikka läpi uudelleen. Usein pakopeli hidastuu sen vuoksi, etteivät pelaajat tutki kunnolla avaamiaan luukkuja tai kaappeja eivätkä huomaa jotakin pelin etenemiseen tarvittavaa esinettä.

7. Älkää hosuko

Vaikka aika escape room-huoneessa juoksee ja jännitys tiivistyy, niin on tärkeää pystyä ajattelemaan ratkaisua pulmiin rauhassa, silloin ratkaisu pulmaan keksitään jopa nopeammin kuin ajattelematta hosumalla.

8. Älä ole ylimielinen

Usein peli hävitään sen vuoksi, ettei kehdata kysyä vihjeitä ja alkuunpääseminen on hyvin hidasta. Vihjeet ovat pelissä sen vuoksi, että peli on mahdollista päästä läpi. Vaikka escape room-pelit ovat pääsääntöisesti mahdollista päästä ilman vihjeitä läpi, niin loppupeleissä aniharva läpäisee pakopelin vihjeittä.

9. Ole skarppina

Pakopeli on intensiivinen ja ratkottavaa paljon, väsyneenä tai humalassa tehtävät jäävät helposti ratkomatta tai ainakin niiden ratkaiseminen hidastuu huomattavasti ja pakenemisen todennäköisyys pakohuoneesta heikentyy.

10. Vaatetus

Pukeudu sen mukaan, että joudut liikkumaan paljon, kyykistelemään ja kulkemaan pakopelissä välillä ahtaammistakin paikoista. Escape room-pelissä korkokengät ja kireät housut eivät ole ehkä paras asuvalinta ja voivat hidastaa menoa.

ESCAPE ROOMS HELSINKI - PAKOHUONE HELSINKI

EXITE LIVE GAMES

Can You Handle The EXITEment?

SCROLL THE PAGE DOWN FOR ENGLISH VERSION  OF FRONT PAGE

 

Airplane

UUTUUS! Kotipakopeli - ASTEROID ALERT!

Ehdittekö pysäyttää maata kohti syöksyvän asteroidin, ennen kuin on liian myöhäistä? Maapallon tulevaisuus on käsissänne!

Ryhmäkoko: 1-5

Suositusalaikäraja: 14

Peliaika: n. 4 tuntia (4x60 min)

HINTA: 75€

Terminal X

TERMINAL X

Kauan odotettu loma on alkamassa – siemailette lähtömaljoja tietämättömänä kentällä piilevästä uhasta. Lomanne käynnistyy pahimmalla mahdollisella tavalla jo turvatarkastuksessa, tajutessanne liian myöhään että laukkunne on vaihtunut jonkun kanssa. Laukusta paljastuu kemiallinen pommi ja lentokenttä evakuoidaan, ette ehdi ulos ennen kuin kenttä eristetään, teillä on kuitenkin vielä mahdollisuus selvitä tilanteesta – kykenettekö purkamaan monimutkaisen pommin ennen kuin on liian myöhäistä?

TERMINAL X on trilogian osa II – muut osat AIRPLANE (osa III) sekä DIAMONDS IN DANGER (osa I). HUOM. Pelijärjestyksellä ei ole merkitystä.

Vaikeusaste: ★★★★☆

Ryhmäkoko: 2-10

Suositusalaikäraja: 14

Neuvo: Ketteryydestä on apua

TULOSSA PIAN

TITANIC

Olette onnistuneet keplottelemaan liput maailmanluokan valtameriristelijälle etsimään parempaa onnea kurjuudesta rapakon taa. Rikkaudet kiiluvat silmissänne kuitenkin turhan varhain – jäätte kiinni jo alkumatkasta rikkailta anastettuja helyjä taskuissanne. Lukkojen takana kurja onnenne vain pahenee kun Titanic törmää yön pimeydessä jäävuoreen. Näyttää jo siltä että kahleet sinetöivät kohtalonne meren pohjaan – vai onnistutteko käyttämään viekkaita taitojanne paetaksenne uppoavasta laivasta?

Vaikeusaste: ★★★☆☆

Ryhmäkoko: 2-6

Suositusalaikäraja: 12

Neuvo: Perustuu tositapahtumiin

Diamonds in Danger Escape Room

DIAMONDS IN DANGER

Helsingissä on käynnissä vuosisadan ryöstö – timanttinäyttelystä on anastettu maailman arvokkaimmat timantit ja kopla nappaa teidät pakomatkallaan panttivangiksi Gatsby-tyyliseen miljoona-asuntoon. Eriskummalliset vorot häipyvät eikä apua näytä kuuluvan – hätä hiipii huppuun kun teille valkenee rikollisten todellinen suunnitelma.. Löydättekö luksuskämpästä kelmien salaisen pakoreitin ja timantit ajoissa? Edessänne on saaliiseen liittyvä kiperä päätös, valintanne vaikuttaa tarinan päätökseen!

DIAMONDS IN DANGER on trilogian osa I – muut osat TERMINAL X (osa II) sekä AIRPLANE (osa III). HUOM. Pelijärjestyksellä ei ole merkitystä.

Vaikeusaste: ★★★★☆

Ryhmäkoko: 2-6

Suositusalaikäraja: 12

Neuvo: Dress to impress

The Dungeon

THE DUNGEON

Taipaleenne keskiaikaisen kaupungin hämärällä kujalla katkeaa kun joukko salaperäisen kultin jäseniä vangitsee teidät. Joudutte teljetyksi synkkään vankityrmään tietämättä syytä. Selliin joutuneita odottaa karmea kohtalo ja aikanne on käymässä vähiin – vaihtoehtona ei näytä olevan kuin yrittää paeta keinolla millä hyvänsä tyrmästä, josta harva on selvinnyt elävänä.

Vaikeusaste: ★★★☆☆

Ryhmäkoko: 2-6

Suositusalaikäraja: 15

Neuvo: Eläydy mukana!

Airplane

AIRPLANE

Kymmenen kilometrin korkeudessa ei halua minkään menevän vikaan — ainakaan näin pahasti! Rauhallinen lento muuttuu painajaiseksi, kun EXITE-Air:n kone kaapataan. Lentokoneen pelastaminen vaatii hermoja ja hoksottimia, uskallatko astua koneeseen? Valitse tämä escape room, jos kaipaat jännitystä.

AIRPLANE on trilogian osa III – muut osat DIAMONDS IN DANGER (osa I) TERMINAL X (osa II). HUOM. Pelijärjestyksellä ei ole merkitystä.

Vaikeusaste: ★★★☆☆

Ryhmäkoko: 2-6

Suositusalaikäraja: 12

Päivitys 2019: Uusittu upea lentokone!

The Curse Escape Room

THE CURSE

Metsäretkellä voi löytää kaikenlaista – vaikka hylätyn mökinröttelön. Tämä pirtti on kuitenkin kaikkea muuta kuin hylätty. Mökissä majaileva shamaani langettaa päällenne kirouksen, joka teidän tulee kumota tunnin kuluessa erilaisten loitsujen avulla, ennen kuin kirous sinetöityy ja muututte eläimiksi jääden ikuisiksi ajoiksi noidan vangiksi.

Vaikeusaste: ★★★★☆

Ryhmäkoko: 3-6

Suositusalaikäraja: 12

Neuvo: Saatat säikähtää!

4 Elements Pakohuone

4 ELEMENTS

Luotatko terävään älyysi ja tarkkoihin aisteihisi? Joudut luonnon keskelle elementtien armoille 60 minuutin ajaksi. Selvitä tulen, veden, ilman ja maan arvoitukset ja nauti näyttävistä sekä mielenkiintoisista haasteista. Tämä omalaatuinen pakohuone haastaa luovuutesi ja sopii varsinkin ensikertalaisille ja perheille.

Vaikeusaste: ★★☆☆☆

Ryhmäkoko: 2-5

Suositusalaikäraja: 7

Päivitys 2019: Uusia AR-tehtäviä!

%

4 ELEMENTS-pakoprosentti

%

THE DUNGEON-pakoprosentti

%

TITANIC-pakoprosentti

%

AIRPLANE-pakoprosentti

%

DID-pakoprosentti

%

TERMINAL X-pakoprosentti

%

THE CURSE-pakoprosentti

Miksi EXITE? Meillä on aina hauskaa!

Helsingin pakohuoneiden nro 1. –TripAdvisor

“Parasta on nähdä kun asiakkaat on hyvällä tuulella ja lähtee tyytyväisenä pois, se tarttuu ja tulee itsellekin hyvä fiilis”

Työntekijä - Janika

“Ihan parasta on huomata että ympärillä on ihan mahtavat työkaveri, jotka jeesaa toisiaan ja tuo oman persoonallisen panoksensa siihen, että asiakkailla olis hauskaa ja hommat rullaa vaikka mikä tulis!”

Työntekijä - Maija

Vahvuutemme

Erinomainen ja ystävällinen asiakaspalvelu takaa tyytyväisyyden

Monipuoliset tehtävät ja hauskat pelit - jokaiselle tekemistä

Vahvat teemat - ei tarinaan kuulumattomia tehtäviä

Pakopeli 8/?: Kaapatun lentokoneen pelastaminen nostattaa aidosti sykettä

Lentokonekaappaus on minusta haastava lähtökohta pakopelille juuri siksi, että se on monille hyvin tuttu valkokankaalta ja kotitelevisioista. Miten luoda aidonoloiset puitteet kerrostaloon? Exite Live Games on löytänyt tähän pulmaan hienoja ratkaisuja. Lavasteet ovat ilahduttavan autenttisen oloisia, joten lentokone todella tuntuu lentokoneelta. Matkustamon lisäksi pääsee tutkimaan muitakin tiloja…

…Meillä viimeiset kahdeksan minuuttia todella nostattivat sykettä. Varsinkin viimeinen tehtävä oli huikean osuva ja vei ajatukset jälleen suoraan toimintaelokuvien jännittävimpiin hetkiin…

…Koko paketti tuntuu olevan kasassa: Paikan päälle pääsee keskustasta nopeasti ratikalla ja miksei kävellenkin. Aulatilat ovat viihtyisät, yrityksen perustaja ystävällinen ja kaikki toimii saumattomasti alusta loppuun…Airplane menee ehdottomasti tähän asti testaamieni pelien top kolmoseen.

Meri Liukkonen

Kulttuurikuuri/Extempore-kulttuuriblogi

Pakenin kaapatusta lentokoneesta – EXITE Live Games Airplane

Tehtävä oli erittäin hyvin suunniteltu teknisesti ja visuaalisesti, oli aivan sellainen olo, kuin olisi ollut lentokoneessa. Aleksi kertoi suunnitelleensa itse tämän huoneen ja se oli kyllä äärimmäisen ammattitaitoisesti suunniteltu pienintä yksityiskohtaa ja teknistä toteutusta myöten. Erityiskehut siitä, että tehtävät olivat riittävän erilaisia ja vaativat erityyppistä osaamista…

…Olen ollut kolmessa pakohuoneessa, joista tämä oli ehdottomasti paras…

…Henkilökunta oli erittäin mukavaa ja fiilis oli kaikkiaan erinomainen koko ajan. Täytyy sanoa, että menin aika lailla siinä kuuluisassa flowssa melkein koko ajan…Suosittelen lämpimästi Aleksi Jokelan huoneita ja menemme aivan varmasti toiseenkin huoneeseen, jonka nimi on 4 elements.

Pauliina Järvelä

Pauskan elämää

One of the top Escape Room setups I’ve been to in Europe

My friends and I have all done at least 20 escape rooms and Exite have some of the highest quality so far. We had two teams that each did the 3 rooms. Key elements:

+ Their rooms are tiered in difficulty, so whilst one team set the record in one room, their final room was still very difficult
+ The production values are excellent.
+ The staff are friendly, knowledgeable and enjoy their work.
+ Some of their puzzles are ones I haven’t seen before and were really enjoyable.
+ It’s easy to visit as part of the tourist trail (near both churches) and has a lovely nepalese restaurant nearby we enjoyed between games.

sam304

Trip Advisor

Tietoa Escape Room-pelistä

Helsingin Katajanokalla sijaitseva escape room-pelikeskuksemme tarjoaa koukuttavan, hauskan ja erittäin jännittävän tosielämän pelikokemuksen, jossa tarkoituksena on selviytyä ulos 60 minuutin aikana huoneesta, joka on täynnä mielenkiintoisia interaktiivisia tehtäviä. Toisin kuin tietokonepeleissä, escape roomissa pelaat fyysisesti muiden ihmisten kanssa todellisessa tilassa ja näin pelikokemus on entistä todentuntuisempi ja jännittävämpi! Meille tärkeintä on asiakas ja pelikokemuksen onnistuminen sekä viihdyttävyys. Panostamme asiakaspalveluun ja jokaisella pelillä on oma valvojansa. Osassa escape room-yrityksistä pelinvalvoja valvoo useita pelejä samanaikaisesti, jolloin asiakkaan pelikokemus kärsii.

Olemme suomalainen Helsingissä toimiva escape room-yritys ja haluamme tarjota laadukkaita ja viihdyttäviä pakohuonepelejä kaikille. Huonetarjonnastamme löytyy erityyppisiä pelejä eri makuun ja eri haastavuustasoilla. Huoneemme on suunniteltu alusta lähtien itse, joten ne ovat yksilöllisiä eivätkä kopioita muualta. Escape room-pelimme sopivat hyvin myös perheille. Olemme Trip Avisoriin pelaajien tehtyjen arvostelujen perusteella Helsingin pakohuonepelien kärkikaksikossa.

Peleissämme et tarvitse voimaa tai erityistaitoja. Normaali liikuntakyky riittää ja sinun tarvitsee käyttää vain käsiäsi ja älliäsi läpäistäksesi pelin. Lisätietoja peleihin liittyen löydät täältä.

Kolme syytä miksi kokeilla Escape Room-pelejä

Pelaaminen on superhauskaa ja -jännittävää! Kuvittele kokevasi koko päivän tunteet ja tapahtumat tiivistettynä yhteen tuntiin – tulet jäämään koukkuun!!

Escape room-pelit sopivat mihin tapahtumaan tahansa – polttareihin, synttäreille, tiimipäiviin. Pelihuoneissamme on järjestetty jopa kosintoja!

Uuden kokemuksen ja escape room-pelin läpäisemisen synnyttävä voimaannuttava tunne säilyy koko päivän!

Näin onnistut escape room-pelissä

Aika kannattaa käyttää escape roomissa mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi, sillä sitä ei ole hukattavaksi. Pakohuonepeleissä on aikaa selviytyä huoneesta ulos 60 minuuttia.

1. Sopiva ryhmäkoko

Valitse sopivan kokoinen ryhmä. Useimmissa escape room-peleissä optimaalisin ryhmäkoko on noin 4 henkilöä. Pelin läpäisyn kannalta kannattaa pelata 4-5 henkilön ryhmässä. Tätä suuremmalla ryhmäkoolla kommunikointi pakopelissä vaikeutuu ja pelaajat eivät pysy kärryillä pelin tapahtumista. Pienemmällä ryhmäkoolla tehtäviä on taas suhteessa ratkottava enemmän ja niiden ratkaisemiseen menee siten enemmän aikaa.

2. Valitse kyvykkäimmät kaverit

Valitkaa peliryhmään mahdollisimman monta erilaista kykyä. Pakohuoneissa tehtäviä on laidasta laitaan – Mitä enemmän ryhmässä on erilaisia kykyjä, sitä nopeammin pulmiin keksitään ratkaisu.

3. Roolijako

Miettikää ennen pakohuonepeliä valmiiksi pelaajien vahvuudet ja päättäkää kuka keskittyy mihinkin asiaan (esim. etsijä joka keskittyy esineiden etsimiseen, ajattelija, joka keskittyy ongelmien ratkaisujen pohtimiseen, johtaja, joka ohjaa muita pelaajia escape room-pelin eri vaiheissa)

4. Kommunikointi escape room-pelissä

On äärimmäisen tärkeää puhua pelin aikana löydöksistään ja miettiä ratkaisua ääneen. Peli jumittaa monesti siksi, että joku ryhmän jäsenistä ei puhu löydöksistään mulle, vaan omii esineet eikä itse keksi niille käyttöä tai ratkaisua, jonka toinen olisi keksinyt samantien.

5. Tehtävien jako

Pelissä kannattaa jakaa tehtäviä. Aikaa menee hukkaan jos kaikki keskittyvät escape roomissa samaan asiaan. Room escape-peleissä on yleensä mahdollista tehdä ja ratkoa useita asioita samanaikaisesti.

6. Tutkikaa escape room kunnolla

Vaikka joku olisi jo tukinut jonkun paikan, niin siitä huolimatta myös muiden kannattaa käydä paikka läpi uudelleen. Usein pakopeli hidastuu sen vuoksi, etteivät pelaajat tutki kunnolla avaamiaan luukkuja tai kaappeja eivätkä huomaa jotakin pelin etenemiseen tarvittavaa esinettä.

7. Älkää hosuko

Vaikka aika escape room-huoneessa juoksee ja jännitys tiivistyy, niin on tärkeää pystyä ajattelemaan ratkaisua pulmiin rauhassa, silloin ratkaisu pulmaan keksitään jopa nopeammin kuin ajattelematta hosumalla.

8. Älä ole ylimielinen

Usein peli hävitään sen vuoksi, ettei kehdata kysyä vihjeitä ja alkuunpääseminen on hyvin hidasta. Vihjeet ovat pelissä sen vuoksi, että peli on mahdollista päästä läpi. Vaikka escape room-pelit ovat pääsääntöisesti mahdollista päästä ilman vihjeitä läpi, niin loppupeleissä aniharva läpäisee pakopelin vihjeittä.

9. Ole skarppina

Pakopeli on intensiivinen ja ratkottavaa paljon, väsyneenä tai humalassa tehtävät jäävät helposti ratkomatta tai ainakin niiden ratkaiseminen hidastuu huomattavasti ja pakenemisen todennäköisyys pakohuoneesta heikentyy.

10. Vaatetus

Pukeudu sen mukaan, että joudut liikkumaan paljon, kyykistelemään ja kulkemaan pakopelissä välillä ahtaammistakin paikoista. Escape room-pelissä korkokengät ja kireät housut eivät ole ehkä paras asuvalinta ja voivat hidastaa menoa.

ESCAPE ROOMS HELSINKI - PAKOHUONE HELSINKI

EXITE LIVE GAMES

Can You Handle The EXITEment?

Seven escape rooms in the center of Helsinki

Escape room is an exhilarating real live experience, in which a small group gets to experience fun and extremely exciting situations. The main goal is to manage to get out of the room by completing interactive tasks and solving the mysteriee of the room and story. EXITE offers 7 unique escape room in the center of Helsinki.

More info about Escape roomsEscape Rooms in Helsinki

Pakohuoneet – Escape Rooms

TARMINAL X - Escape Room

TERMINAL X

Long awaited holiday is yet to begin and you are having drinks at the bar being totally unaware of the threat looming behind the corner. Your holiday starts with the worst possible scenario already at the security point when it reveals that your luggage contains a chemical bomb! The airport gets an evacuation order and you are left inside. The only possibility to survive is to try to disarm the complex bomb before it explodes. Do you have the nerves and brains to survive this situation?

Difficulty: ★★★★☆

Team size: 2-10

Recommended minimum age: 14

Advice: Agility is beneficial

TITANIC - Escape Room

TITANIC

Congratulations! You have managed to get two tickets on your hands for the world-class ocean cruiser in order to search for a better fortune on another continent and leave your misery life behind. Richness seems to glow in your eyes way too early as you get caught from rich stolen jewellery in your pockets. Your misfortune only gets worse as suddenly the Titanic collides with an iceberg at night. Shackles begin to seem to seal you faith in the depth of the ocean.. unless you are sneaky enough to escape the sinking ship.

Difficulty: ★★★½☆

Team size: 2-6

Recommended minimum age: 12

Advice: Know your knots

Airplane

AIRPLANE

In the height of 10 km you don’t want anything to go wrong — at least not as bad as this! Peaceful flight turns into a nightmare after the plane is hijacked. To save the plane you need to keep your calm and use your wits. Do you dare to step in?

Difficulty: ★★★☆☆

Team size: 2-5

Recommended minimum age: 12

Advice: Investigate and communicate

The Curse Escape Room

THE CURSE

There is many surprising things to be stumbled on in the woods – an abandoned old shack for example. This cabin is however anything but empty. An evil shaman living in the shack casts a terrible curse on you. To reverse the curse a series of spells is needed to perform in 60 minutes, before.. You will step in the cabin with your own responsibility.

Difficulty: ★★★★☆

Team size: 3-6

Recommended minimum age: 12

Advice: You might be scared!

4 Elements Pakohuone

4 ELEMENTS

Do you really trust your brains and your senses? You will step in the middle of the nature and are on the mercy of the elements. You must make your way through the spectacular and interesting puzzles of fire, water, air and earth. This escape room will truly challenge your creativity. The escape game is especially well suitable for first timers and families.

Difficulty: ★★☆☆☆

Team size: 2-5

Recommended minimum age: 7

Advice: Use your creativity

Diamonds in Danger Escape Room

DIAMONDS IN DANGER

A crime of a century is going on in Helsinki – the world’s most valuable diamonds have been snitched and you are kidnapped by the robbers on their escape route. They take you hostage into a mysterious luxury apartment. They leave and time passes with no help coming. Desperation is starting to increase when you realize the bandit’s true intentions.. Are you able to find the diamonds and the secret escape passage in time? In the end you still have a hard decision to make about the diamonds. Your choice will affect the ending of the game!

Difficulty: ★★★★☆

Team size: 2-6

Recommended minimum age: 12

Advice: Story connected to AIRPLANE

The Dungeon

THE DUNGEON

Your journey on the streets of a Middle Age village has a sudden stop as a group of dark cultists capture you and throw you in a grim dungeon without no reason. Time is running short when you realize what a horrible fate awaits you – the only option seems to try to escape at no cost from the ghastly cells from very few has made out alive.

Difficulty: ★★★☆☆

Team size: 2-6

Recommended minimum age: 15

Advice: Play your role

%

4 ELEMENTS-escape rate

%

THE DUNGEON-escape rate

%

TITANIC-escape rate

%

AIRPLANE-escape rate

%

DID-escape rate

%

TERMINAL X-escape rate

%

THE CURSE-escape rate

Why EXITE? We always have fun!

Nr 1 of Helsinki Escape Rooms in TripAdvisor!

“The best thing is to see players in good mood and see them leave even more happy, it spreads around and you get the same feeling for yourself also!”

Worker: Janika

“The very best thing is to notice the most awesome co-workers around you, who help each other around and make their best effort in creating a fun game for customers by bringing their own personality in game and making the stuff roll smoothly in any situation even in the hardest places!”

Worker: Maija

Our Strengths

Excellent and friendly customer service ensuring satisfaction

Versatile puzzles and fun games - Stuff to do for every type of person

Strong themes - Every puzzle is related to the story

Pakopeli 8/?: Kaapatun lentokoneen pelastaminen nostattaa aidosti sykettä

Lentokonekaappaus on minusta haastava lähtökohta pakopelille juuri siksi, että se on monille hyvin tuttu valkokankaalta ja kotitelevisioista. Miten luoda aidonoloiset puitteet kerrostaloon? Exite Live Games on löytänyt tähän pulmaan hienoja ratkaisuja. Lavasteet ovat ilahduttavan autenttisen oloisia, joten lentokone todella tuntuu lentokoneelta. Matkustamon lisäksi pääsee tutkimaan muitakin tiloja…

…Meillä viimeiset kahdeksan minuuttia todella nostattivat sykettä. Varsinkin viimeinen tehtävä oli huikean osuva ja vei ajatukset jälleen suoraan toimintaelokuvien jännittävimpiin hetkiin…

…Koko paketti tuntuu olevan kasassa: Paikan päälle pääsee keskustasta nopeasti ratikalla ja miksei kävellenkin. Aulatilat ovat viihtyisät, yrityksen perustaja ystävällinen ja kaikki toimii saumattomasti alusta loppuun…Airplane menee ehdottomasti tähän asti testaamieni pelien top kolmoseen.

Meri Liukkonen

Kulttuurikuuri/Extempore-kulttuuriblogi

Pakenin kaapatusta lentokoneesta – EXITE Live Games Airplane

Tehtävä oli erittäin hyvin suunniteltu teknisesti ja visuaalisesti, oli aivan sellainen olo, kuin olisi ollut lentokoneessa. Aleksi kertoi suunnitelleensa itse tämän huoneen ja se oli kyllä äärimmäisen ammattitaitoisesti suunniteltu pienintä yksityiskohtaa ja teknistä toteutusta myöten. Erityiskehut siitä, että tehtävät olivat riittävän erilaisia ja vaativat erityyppistä osaamista…

…Olen ollut kolmessa pakohuoneessa, joista tämä oli ehdottomasti paras…

…Henkilökunta oli erittäin mukavaa ja fiilis oli kaikkiaan erinomainen koko ajan. Täytyy sanoa, että menin aika lailla siinä kuuluisassa flowssa melkein koko ajan…Suosittelen lämpimästi Aleksi Jokelan huoneita ja menemme aivan varmasti toiseenkin huoneeseen, jonka nimi on 4 elements.

Pauliina Järvelä

Pauskan elämää

One of the top Escape Room setups I’ve been to in Europe

My friends and I have all done at least 20 escape rooms and Exite have some of the highest quality so far. We had two teams that each did the 3 rooms. Key elements:

+ Their rooms are tiered in difficulty, so whilst one team set the record in one room, their final room was still very difficult
+ The production values are excellent.
+ The staff are friendly, knowledgeable and enjoy their work.
+ Some of their puzzles are ones I haven’t seen before and were really enjoyable.
+ It’s easy to visit as part of the tourist trail (near both churches) and has a lovely nepalese restaurant nearby we enjoyed between games.

sam304

Trip Advisor

Tietoa Escape Room-pelistä

Helsingin Katajanokalla sijaitseva escape room-pelikeskuksemme tarjoaa koukuttavan, hauskan ja erittäin jännittävän tosielämän pelikokemuksen, jossa tarkoituksena on selviytyä ulos 60 minuutin aikana huoneesta, joka on täynnä mielenkiintoisia interaktiivisia tehtäviä. Toisin kuin tietokonepeleissä, escape roomissa pelaat fyysisesti muiden ihmisten kanssa todellisessa tilassa ja näin pelikokemus on entistä todentuntuisempi ja jännittävämpi! Meille tärkeintä on asiakas ja pelikokemuksen onnistuminen sekä viihdyttävyys. Panostamme asiakaspalveluun ja jokaisella pelillä on oma valvojansa. Osassa escape room-yrityksistä pelinvalvoja valvoo useita pelejä samanaikaisesti, jolloin asiakkaan pelikokemus kärsii.

Olemme suomalainen Helsingissä toimiva escape room-yritys ja haluamme tarjota laadukkaita ja viihdyttäviä pakohuonepelejä kaikille. Huonetarjonnastamme löytyy erityyppisiä pelejä eri makuun ja eri haastavuustasoilla. Huoneemme on suunniteltu alusta lähtien itse, joten ne ovat yksilöllisiä eivätkä kopioita muualta. Escape room-pelimme sopivat hyvin myös perheille. Olemme Trip Avisoriin pelaajien tehtyjen arvostelujen perusteella Helsingin pakohuonepelien kärkikaksikossa.

Peleissämme et tarvitse voimaa tai erityistaitoja. Normaali liikuntakyky riittää ja sinun tarvitsee käyttää vain käsiäsi ja älliäsi läpäistäksesi pelin. Lisätietoja peleihin liittyen löydät täältä.

Kolme syytä miksi kokeilla Escape Room-pelejä

Pelaaminen on superhauskaa ja -jännittävää! Kuvittele kokevasi koko päivän tunteet ja tapahtumat tiivistettynä yhteen tuntiin – tulet jäämään koukkuun!!

Escape room-pelit sopivat mihin tapahtumaan tahansa – polttareihin, synttäreille, tiimipäiviin. Pelihuoneissamme on järjestetty jopa kosintoja!

Uuden kokemuksen ja escape room-pelin läpäisemisen synnyttävä voimaannuttava tunne säilyy koko päivän!

Näin onnistut escape room-pelissä

Aika kannattaa käyttää escape roomissa mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi, sillä sitä ei ole hukattavaksi. Pakohuonepeleissä on aikaa selviytyä huoneesta ulos 60 minuuttia.

1. Sopiva ryhmäkoko

Valitse sopivan kokoinen ryhmä. Useimmissa escape room-peleissä optimaalisin ryhmäkoko on noin 4 henkilöä. Pelin läpäisyn kannalta kannattaa pelata 4-5 henkilön ryhmässä. Tätä suuremmalla ryhmäkoolla kommunikointi pakopelissä vaikeutuu ja pelaajat eivät pysy kärryillä pelin tapahtumista. Pienemmällä ryhmäkoolla tehtäviä on taas suhteessa ratkottava enemmän ja niiden ratkaisemiseen menee siten enemmän aikaa.

2. Valitse kyvykkäimmät kaverit

Valitkaa peliryhmään mahdollisimman monta erilaista kykyä. Pakohuoneissa tehtäviä on laidasta laitaan – Mitä enemmän ryhmässä on erilaisia kykyjä, sitä nopeammin pulmiin keksitään ratkaisu.

3. Roolijako

Miettikää ennen pakohuonepeliä valmiiksi pelaajien vahvuudet ja päättäkää kuka keskittyy mihinkin asiaan (esim. etsijä joka keskittyy esineiden etsimiseen, ajattelija, joka keskittyy ongelmien ratkaisujen pohtimiseen, johtaja, joka ohjaa muita pelaajia escape room-pelin eri vaiheissa)

4. Kommunikointi escape room-pelissä

On äärimmäisen tärkeää puhua pelin aikana löydöksistään ja miettiä ratkaisua ääneen. Peli jumittaa monesti siksi, että joku ryhmän jäsenistä ei puhu löydöksistään mulle, vaan omii esineet eikä itse keksi niille käyttöä tai ratkaisua, jonka toinen olisi keksinyt samantien.

5. Tehtävien jako

Pelissä kannattaa jakaa tehtäviä. Aikaa menee hukkaan jos kaikki keskittyvät escape roomissa samaan asiaan. Room escape-peleissä on yleensä mahdollista tehdä ja ratkoa useita asioita samanaikaisesti.

6. Tutkikaa escape room kunnolla

Vaikka joku olisi jo tukinut jonkun paikan, niin siitä huolimatta myös muiden kannattaa käydä paikka läpi uudelleen. Usein pakopeli hidastuu sen vuoksi, etteivät pelaajat tutki kunnolla avaamiaan luukkuja tai kaappeja eivätkä huomaa jotakin pelin etenemiseen tarvittavaa esinettä.

7. Älkää hosuko

Vaikka aika escape room-huoneessa juoksee ja jännitys tiivistyy, niin on tärkeää pystyä ajattelemaan ratkaisua pulmiin rauhassa, silloin ratkaisu pulmaan keksitään jopa nopeammin kuin ajattelematta hosumalla.

8. Älä ole ylimielinen

Usein peli hävitään sen vuoksi, ettei kehdata kysyä vihjeitä ja alkuunpääseminen on hyvin hidasta. Vihjeet ovat pelissä sen vuoksi, että peli on mahdollista päästä läpi. Vaikka escape room-pelit ovat pääsääntöisesti mahdollista päästä ilman vihjeitä läpi, niin loppupeleissä aniharva läpäisee pakopelin vihjeittä.

9. Ole skarppina

Pakopeli on intensiivinen ja ratkottavaa paljon, väsyneenä tai humalassa tehtävät jäävät helposti ratkomatta tai ainakin niiden ratkaiseminen hidastuu huomattavasti ja pakenemisen todennäköisyys pakohuoneesta heikentyy.

10. Vaatetus

Pukeudu sen mukaan, että joudut liikkumaan paljon, kyykistelemään ja kulkemaan pakopelissä välillä ahtaammistakin paikoista. Escape room-pelissä korkokengät ja kireät housut eivät ole ehkä paras asuvalinta ja voivat hidastaa menoa.